Евертън е изправен пред администрация и още една санкция от девет

...
Евертън е изправен пред администрация и още една санкция от девет
Коментари Харесай

Шок за Евертън! Още едно тежко наказание грози клуба

Евертън е изправен пред администрация и още една глоба от девет точки, която съвсем несъмнено ще докара до изпадането на отбора, в случай че втора самостоятелна комисия постанови, че други клубове би трябвало да бъдат обезщетени поради финансовите нарушения на мърсисайдци.

В петък Mail Sport разкри, че Бърнли, Лийдс и Лестър не престават да възнамеряват да предявят иск за обезщетение против Евертън, който ще бъде прегледан от друга тричленна комисия, назначена от Висшата лига преди края на сезона.

Потенциалните нови собственици на " карамелите "  777Partners се ангажираха да дават към 20 млн. паунда месечно, с цел да подкрепят настоящите разноски на клуба, до момента в който Висшата лига прави оценка офертата им, само че Mail Sport научи, че те не биха желали да платят компенсация, която може да доближи десетки милиони паунда.

Сделката, контрактувана от Фархад Мошири и 777 през септември, съдържа клаузи, съгласно които продажната цена ще бъде понижена доста, в случай че Евертън бъде наказан да заплати обезщетение или изпадне от Висшата лига.

Сегашните собственици на клуба не разполагат със средства, с цел да изплатят значителна отплата, което би изправило клуба пред администрация и автоматизираното наказване от девет точки, въведено от Висшата лига през 2004 година
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР